Tehtävienhallinnan kaaos

Olin pitkään tilanteessa, jossa erilaisia muistettavia ”tee sitten joskus kun muistat” -tyyppisiä asioita oli paljon. Ne aina muisti hetken, mutta jo tunnin kuluttua asia oli painunut unholaan. Minulla oli tarve ratkaista asia jotenkin.

Ylläpidin tehtävälistaa aluksi Microsoftin OneNote -sovelluksella, mutta sen käyttö oli jotenkin työlästä ja kankeaa. Myös tehtävän tai koko tehtävälistan jakaminen toiselle henkilölle oli vaikeaa. Tosin OneNote soveltuu monipuolisesti kaikenlaisten muistiinpanojen tekemiseen, mutta tehtävälistojen hallinta sen avulla oli minulle liian vaikeaa.

Ratkaisu

Löytyi Wunderlist. Tai, jos tarkkoja ollaan, niin kuulin asiasta SharePoint hyvät, pahat ja rumat -seminaarissa marraskuussa 2015 (http://sharepoint-hpr.fi). Wunderlist on aivan loistava työkalu tehtävälistojen hallintaan. Se tallentaa tehtävälistat pilveen, joten listat ovat aina ajantasalla kaikilla laitteilla. Wunderlistillä ei oikein voi tehdä muuta, kuin hallita tehtävälistoja. Alkuun pääset helpon rekisteröitymisen jälkeen muutaman valmiin esimerkinomaisen tehtävälistan kanssa. Voit myös luoda näppärästi omia ja poistaa valmislistat niin halutessasi.

Sovelluksen ehkä paras puoli on helppo jakaminen. Olen tehnyt ostoslistan, jonka olen jakanut vaimoni kanssa. Aina, vaikka kesken palaverin, kun jotain ostettavaa juolahtaa mieleen, niin kirjoitan sen heti ylös ostoslistalle. Näin se on välittömästi tallessa ja samantien myös vaimoni näkyvillä. Olemme sopineet, että aina kauppaan mennessä pitää tarkistaa ostoslista tarvittavien hankintojen osalta.

2016-01-25 09_48_44-Inbox - Wunderlist

Lyhyesti Wunderlistin parhaat puolet:

+Yksinkertainen, helppokäyttöinen ja nopea

+Tiedot aina ajan tasalla kaikilla laitteilla

+Saatavilla kaikille laitteille ja selaimille

+Helppo jakaminen vain yhdellä klikkauksella

+Tehtävien prioriteetit ja määräpäivät

 

10 syytä, miksi valita Wunderlist (englanniksi): https://timemanagementninja.com/2012/04/10-reasons-wunderlist-is-my-todo-list-and-should-be-yours-too/